header news

Capitool nieuws

Vallende bladeren

Vallende bladeren

De bomen worden kaal en de fietspaden en stoepen worden bedekt onder een dikke laag bladeren; het is weer herfst in ons land. Als je de bladeren wat beter bestudeert zie je allerlei verschillende vormen en kleuren. In de natuurgids bomen staan gedetailleerde close-upfoto’s van bladeren, zodat je zelf kunt ontdekken welke blaadjes van welke bomen zijn gevallen.

Sportief New York

Sportief New York

Vanaf deze week kunnen de schaatsen weer worden ondergebonden in New York. De twee ijsbanen in Central Park zijn namelijk weer geopend. Wil je liever hardlopen? Dat kan ook: volgend weekend vindt één van de grootste marathons ter wereld plaats in New York. Heel de stad staat dan in het teken van deze marathon. Wat is er nu mooier dan schaatsen of hardlopen met de skyline van New York op de achtergrond!

Restaurants in Japan

Restaurants in Japan

Japan heeft de beste restaurants ter wereld, volgens de Michelingids, met 29 driesterrenrestaurants. Het land kent restaurants voor elke smaak en elk budget, van noedelsnackbars tot de paradijzen van haute cuisine die ryotei worden genoemd. Streek- en seizoensproducten worden zeer gewaardeerd en voor Japanners is de specialiteit van een streek een reden om te reizen en op zoek te gaan naar een restaurant dat bekendstaat om zijn streekkeuken. Ontdek meer over dit land in onze Capitool Reisgids Japan.

Naar Frankrijk

Naar Frankrijk

Ongeveer 1,3 miljoen mensen gaan tijdens de herfstvakantie een weekje weg, verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. De helft hiervan trekt naar het buitenland; onder andere Frankrijk is een populaire bestemming. Wil je daar de toeristische drukte ontvluchten? Blader dan eens door Autoroutes Frankrijk. 24 Autoroutes die u diep het ongerepte platteland inbrengen, met authentieke adressen om te logeren en te eten en interessante anekdotes en tips voor bijvoorbeeld een wijnproeftocht.