St. Petersburg

backround

St. Petersburg

€ 13,99

Capitool Top 10 St. Petersburg

- Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto’s brengen de stad tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden je door de historische straten en wijken van St. Petersburg

Top 10 St. Petersburg

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in St. Petersburg te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de tweede stad van Rusland. St. Petersburg staat vol prachtige paleizen en ademt de onweerstaanbare pracht en praal van het keizerlijke verleden. Trekpleisters zijn de toprestaurants, het bruisende uitgaansleven, de eersteklas modernekunstgaleries en spectaculaire musea.

Top 10 St. Petersburg bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is, waar de leukste souvenirs te koop zijn en wat je met je kinderen kunt doen.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in vijf wijken, plus een gebied buiten het centrum

- Gostinyy Dvor
- Paleiskade
- Sennaya Ploshchad
- Vasilevskiy
- Petrogradskaya
- Buiten het centrum

De barokke en neoklassieke gebouwen in het centrum zijn mooi bewaard gebleven en de kathedralen en kerken zijn schitterend. Het geweldige zomerverblijf van Peter de Grote in Peterhof is een klein stukje varen en de weelderige Romanovpaleizen op Tsarskoje Selo en Pavlovsk liggen net buiten de stad. St. Petersburg is befaamd om de uitstekende Russische restaurants die traditionele gerechten serveren in een paleisachtige omgeving, maar u vindt er ook veganistische cafés, steakhouses en eetgelegenheden met een innovatieve fusionkeuken.

Top 10 St. Petersburg is onderdeel van Capitool Reisgidsen

Al ruim twintig jaar de ideale reisgenoot voor de echte reisliefhebber! Capitool Reisgidsen staat voor zorgvuldige samengestelde, kwalitatief hoogwaardige inhoud. Met een reisgids van Capitool heb je het beste in handen om je reis, de voorbereidingen, maar ook het nagenieten optimaal te beleven. Het assortiment is breed: van Portugal, Lissabon en Slovenië tot Japan, Nederlandse Antillen en Washington.

De 56.709 schitterende foto’s en illustraties in onze 123 prachtige gidsen laten letterlijk de wereld zien.

Neem voor alle bestemmingen een kijkje op de website www.capitool.nl.

Uitvoering

Paperback

ISBN

9789000356652

Taal

Nederlands

Formaat

192 x 104 x 13 mm

NUR

512

Omvang

128

Wellicht ook interessant

Wellicht ook interessant